Ana Menü

Forum Başlıkları

En Yeni Forum Başlıkları
· Yalandan Kim Ölmüs !
· REFARANDUM
· SOYGUNA HAYIR DE !
· İZ BIRAKANLAR ( Erda...
· Aslanım benim!...
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
· İZ BIRAKANLAR ( E... [6]
· BİRAN [6]
· Veli Dayı... [3]
· Bir Eski Zaman K... [3]
· Senin , benim, on... [3]

En Son İncelemeler

Çevrimiçi Kullanıcılar

· Çevrimiçi Ziyaretçiler: 3

· Çevrimiçi Üyeler: 0

· Toplam Üye Sayısı: 102
· En Yeni Üye: halilbal

Üye Girişi

Kullanıcı Adı

Parola

Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın

Anket

Tanımlanmış Anket Bulunamadı.

Kısa Mesajlar

Mesaj göndermeniz için üye olmanız gerekmektedir.

06/09/2010 17:30
slm doslar ben karaözülü sizin eski köyünüzden tanışmak isdereim www.karaozuvecevre
si.com adresinden veya halilbal38@hotmail
.com adresinden ulaşabilirsiniz şimdiden szilere iyi bayramlar diliyorum

02/09/2010 08:31
Değerli Köylülerimiz, trafik kazasında kaybettiğimiz ve bizi kedere boğan çocuklarımız için 3 Eylül 2010 ( cuma günü ) Köyüzümde 40 yemeği verilecektir. Tüm dostlarımız davetlidir. Yusuf DURGUN

19/08/2010 14:32
20 Ağustos 2010 Cuma Günü saat 12.00-13.00 arası Köyde Okulda babamız İsmail Çelik'in Yedi yemeği vardır. Tüm köylülerimiz davetlidir... OĞLU: Can ÇELİK

17/08/2010 10:24
Köyümüzün Değerli İnsanı İSMAİL ÇELİK Köyde Hayatını Kaybetmiştir. ÇELİK Ailesinin Yakınlarının Ve Köylülerimizin Başısağolsun. DERNEK YÖNETİMİ

10/08/2010 11:23
ZERKYONETİM: Babamız, Dedemiz, Haydar BAYRAK'ın 1. nci ölüm yıl dönümü nedeniyle Natoyolu Cengizhan mahallesinde 15.08.2010 pazar günü saat 13.00 de yemek verilecektir. Herkes davetlimizdir..

06/08/2010 22:15
ZERKYÖNETİM: Köyümüzün önemli isimlerinden, Değerli Büyüğümüz Cuma TUNÇ'un ölüm yıldönümünde 10.08.2010 tarihinde ( Salı Günü ) Saat: 13-14 arası Zerk Köyünde Yemek verilecektir. Herkes Davetlidir

21/07/2010 23:43
ZERKYÖNETİM: trafik kazasında Kızını, Torununu ve Eniştesini kaybeden DURGUN Ailesinin acılarını derinden paylaşıyor, başta Durgun Ailesi olmak üzere tüm köylülerimizin başı sağ olsun diyoruz...

20/07/2010 23:04
Durgun Ailesinin başı sağolsun allah sabır versin

13/07/2010 10:34
DUYURU: Köylümüz Zeynep Karagöllü'ye Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz..Tüm köylülerimizin başısağolsun... Ankara çaltepe Köyü Derneği Yönetim Kurulu

13/07/2010 10:32
DUYURU: Acı kaybımız Sevgili Yusuf Uçak'ın Ölüm Yıl Dönümü Nedeniyle 17.07. 2010 Cumartesi Günü Saat 13.00 de Köyde Yemek Verilecektir. Bütün köylülerimiz davetlidir.. Ali UÇAK

Başlığı Görüntüle

Başlığı Yazdır
Senin , benim, onun tehlikesi
Ismail Saritas
#1 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 20-03-2010 09:39
Üye

Katılım Tarihi: 05.01.10

Senin, Benim , Onun Tehlikesi !

Bugün ülkede hemen hemen toplumun her kesiminin durdugu yere göre tarif ettigi bir tehlike var.Aleviye göre seriat , Sünniye göre din elden gidiyor tehlikesi, Türk ´e göre Kürt bölücü ve tehlikeli, Kürt´e göre Türkler ayni durumda. Hükümete göre her an askeri darbe tehlikesi var , muhalefete göre seriat tehlikesi kapida,solcuya göre fasizm , sagciya göre hala kominizm tehlikesi var.Ve karsilikli düsman yaratma , yaratilan düsman üzerinden politika ve tavir belirleme, bazen bu tavir belirlenirken paranoyak durumlara düsme tehlikeside cabasi.....Yani anlasilan hep tehlike icinde yasiyoruz.Her an patlamaya hazir bomba gibiyiz.....

Yarattigimiz düsmanin üstüne elimizdekini atarsak bütün bu korkularimizdan kurtulacagimizi saniyoruz.Oysa düsman baska yerde.Düsman toplumu bu hosgörüsüz ve saldirgan duruma getiren , toplumu; ikiye , üce , dörde bölen ve onlarin kamplasmasindan yararlanan yerde saklanmis kis kis bize gülüyor.Hic sesini cikarmiyor.O cebini doldurmaya bakiyor.

Iktidariyla muhalefetiyle birbirine düsman gibi davrananlar, neden bir Kürt sorununda, Ermeni sorununda aynilasiyorlar.Veya yüzbin kacak Ermeni karsisinda CHP li Canan Aritman`la basbakan Erdogan nasil ayni seyleri düsünüyor ? Dersim katliami karsisinda Onur Öymen´le resmi ideoloji nasil aynilasiyor?

Bizler nasil, ölmeye , öldürmeye, yok etmeye, sürmeye, göc ettirmeye hevesli hale geldik ?

Almanya´da yabanci düsmanligi ve irkcilik üzerine atip tutan , Türkleri savunan basbakan, kafami kizdirmayin yüzbin Ermeniyi yurt disi ederim tehdidi savururken, Canan Aritman(gercekten kendisi cok aritmandir, Türk irkindan baska irk tanimaz) Ermeni oylamasina evet diyenleri ülkeye sokmayalim diyerek ayni konuma düsüyor ? Bu Irkciligin , milliyetciligin daniskasi degilmi ? Neymis efendim biz simdiye kadar yüzbin Ermeniye göz yummusuz ! Galiba zamani gelince yani Ermeni soykirim tasarilari birer birer ABD ve Isvec´te oylamada gecince rehin olarak bunlari kullaniriz diye.....

Gecen gün bir arkadas , ülkede irkcilk-milliyetcilik tehlikesi yok seriat tehlikesi var dedi .

Oysa ülkede seriat düzenini isteyen toplumun yüzde besi kadar bile degil ! Irkci -milliyetci partileri , onlara oy verenleri saysam, ülkenin dört bir tarafinda yasanan irkci saldirilari saysam bu sayfalara sigmaz......

AKP nin köken itibari ile siyasal islamdan gelmis olmasi ve iktidarda olmasi ülkeye seriatin geldigini göstermez.AKP yi iyi tahlil etmek gerekir(baska bir yazinin konusu). AKP bugün toplumun daha muhafazakarlasmasina yardimci oluyor diye onun sermaye düzeninin savunucusu, egemen siniflarin temsilcisi konumunu göz ardi edemeyiz ki !

Biz tek tek agaclar yüzünden ormani göremiyoruz.Tekel iscilerinin direnisi biraz göstermisti, AKP nin isci ve emekci düsmani konumunu aciga cikarmisti ama ülkede bu durumlar fazla devam edemiyor .Cünkü düzen partileri kendi ayaklarina fazla kursun sikmakta istemiyorlar, toplumun bu islere fazla dalmasini istemiyorlar.Düzen partileri, sendika agalari ve boyali basin istemeyince, mücadelenin devamina gercek sol ve sosyalistlerinde gücü fazla yetmiyor .Geriye Baykal ve Erdogan kayikci dögüsü kaliyor.

Gercek sola ise sermaye partilerinin yüzünü aciga cikarmak, egemen sinflara karsi mücadeleyi her alanda yükseltmek ve güc olmak düsüyor.

VeliBayrak
#2 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 21-03-2010 22:58
Süper Yönetici

Katılım Tarihi: 03.01.10

Sevgili İsmail ağabey,
Öncelikle yorumun için teşekkürler. Bende bu ülkede gericiliğie ve yobazlığa karşı verilen mücadelenin ( Mücadele denirse buna ) milliyetçi söylemler ile yapıldığı kanaatindeyim. Elma ve armudun bir birine karıştırıldığı düşüncesindeyim. Partiler arası bir fark olmadığı gibi söylemlerde de pek fark olduğu kanısında değilim. Yazının sonunda ki cümlenin altını çizmek için tekrar buraya alıyorum. Eline sağlık ağabey..
-Gerçek sola ise sermaye partilerinin yüzünü açığa çıkarmak, egemen sınıflara karşı mücadeleyi her alanda yükseltmek ve güç olmak düşüyor...

Ismail Saritas
#3 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 22-03-2010 00:35
Üye

Sevgili Veli, sol malesef milliyetcilik ve liberalizmden elini etegini cekemedi. Anti-emperyalist tutum alirken de milliyetci söylemlerle tavir aliyor. Aradaki ince cizgiyi ayirt etmekte zorlaniyor. Bugünkü Birgün yazari Bülent Forta ninda dedigi gibi

Ismail Saritas
#4 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 22-03-2010 00:50
Üye

Özür dilerim , yaziyi tamamlayamadan , yanlis dügmeye basmaktan kaynakli yazimi yarim yollamis bulunuyorum

Sevgili Veli, sol malesef milliyetcilik ve liberalizmden elini etegini cekemedi. Anti-emperyalist tutum alirken de milliyetci söylemlerle tavir aliyor. Aradaki ince cizgiyi ayirt etmekte zorlaniyor. Bugünkü Birgün yazari Bülent Forta ninda dedigi gibi Sol milliyetcilikle arasina mesafe koymus olsaydi, 12 Mart ve 12 Eylül darbelerini yasamis , bi yigin bedel ödemis sol hala cuntaciliktan, darbe beklentisinden medet umarmiydi ? Hakeza liberalizmin sol üzerindeki etkisi, Akp nin pesine takilan solcu olarak gecinen köse yazarlarinin etkisi ülkede bi yigin insani etkiliyor. Solun bütün bunlara karsi ideolojik mücadelede cok geri kalmasi, bunlarin etkilerini kiramamasi solun güc olamamasina bir etkendir ayni zamanda.

Sevgilerle

Atlanilacak Forum:
Sayfa oluşturulma süresi: 0.09 saniye
59,758 Tekil Ziyaretçi