Ana Menü

Forum Başlıkları

En Yeni Forum Başlıkları
· Yalandan Kim Ölmüs !
· REFARANDUM
· SOYGUNA HAYIR DE !
· İZ BIRAKANLAR ( Erda...
· Aslanım benim!...
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
· İZ BIRAKANLAR ( E... [6]
· BİRAN [6]
· Veli Dayı... [3]
· Bir Eski Zaman K... [3]
· Senin , benim, on... [3]

En Son İncelemeler

Çevrimiçi Kullanıcılar

· Çevrimiçi Ziyaretçiler: 3

· Çevrimiçi Üyeler: 0

· Toplam Üye Sayısı: 101
· En Yeni Üye: can celik

Üye Girişi

Kullanıcı Adı

Parola

Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın

Anket

Tanımlanmış Anket Bulunamadı.

Kısa Mesajlar

Mesaj göndermeniz için üye olmanız gerekmektedir.

02/09/2010 08:31
Değerli Köylülerimiz, trafik kazasında kaybettiğimiz ve bizi kedere boğan çocuklarımız için 3 Eylül 2010 ( cuma günü ) Köyüzümde 40 yemeği verilecektir. Tüm dostlarımız davetlidir. Yusuf DURGUN

19/08/2010 14:32
20 Ağustos 2010 Cuma Günü saat 12.00-13.00 arası Köyde Okulda babamız İsmail Çelik'in Yedi yemeği vardır. Tüm köylülerimiz davetlidir... OĞLU: Can ÇELİK

17/08/2010 10:24
Köyümüzün Değerli İnsanı İSMAİL ÇELİK Köyde Hayatını Kaybetmiştir. ÇELİK Ailesinin Yakınlarının Ve Köylülerimizin Başısağolsun. DERNEK YÖNETİMİ

10/08/2010 11:23
ZERKYONETİM: Babamız, Dedemiz, Haydar BAYRAK'ın 1. nci ölüm yıl dönümü nedeniyle Natoyolu Cengizhan mahallesinde 15.08.2010 pazar günü saat 13.00 de yemek verilecektir. Herkes davetlimizdir..

06/08/2010 22:15
ZERKYÖNETİM: Köyümüzün önemli isimlerinden, Değerli Büyüğümüz Cuma TUNÇ'un ölüm yıldönümünde 10.08.2010 tarihinde ( Salı Günü ) Saat: 13-14 arası Zerk Köyünde Yemek verilecektir. Herkes Davetlidir

21/07/2010 23:43
ZERKYÖNETİM: trafik kazasında Kızını, Torununu ve Eniştesini kaybeden DURGUN Ailesinin acılarını derinden paylaşıyor, başta Durgun Ailesi olmak üzere tüm köylülerimizin başı sağ olsun diyoruz...

20/07/2010 23:04
Durgun Ailesinin başı sağolsun allah sabır versin

13/07/2010 10:34
DUYURU: Köylümüz Zeynep Karagöllü'ye Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz..Tüm köylülerimizin başısağolsun... Ankara çaltepe Köyü Derneği Yönetim Kurulu

13/07/2010 10:32
DUYURU: Acı kaybımız Sevgili Yusuf Uçak'ın Ölüm Yıl Dönümü Nedeniyle 17.07. 2010 Cumartesi Günü Saat 13.00 de Köyde Yemek Verilecektir. Bütün köylülerimiz davetlidir.. Ali UÇAK

09/07/2010 18:39
28.05.2010 tarihinde kayıp ettigimiz Sevgili Babamız Süleyman Yenigün 11-07-2010 tarinde 40. yemeği verilercektir. TÜM KÖYLÜLERİMİZ DAVETLİDİR...Ziyar
etçi Defterini Okuyunuz

Başlığı Görüntüle

Başlığı Yazdır
Size Sevmeyi Öğretemedik!...
VeliBayrak
#1 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 24-07-2010 23:08
Süper Yönetici

Katılım Tarihi: 03.01.10

Veli BAYRAK
EVRENSEL GAZETESİ
18.07.2010
aksi yazılar
velibayrakveli@gmail.com
Size Sevmeyi Öğretemedik!...

1990 lı yılların başı. Değil Kürtçe konuşmak, Kürt kelimesini ağza bile almanın yasak olduğu yıllar! Ahmet Kaya piyasaya çıkalı birkaç yıl olmuş, Selda ve Zülfü Livaneli'nin kasetleri müzik marketlerde yeni yeni satmaya başlamıştı. En solcu lider Erdal İnönü, en solcu gazete Cumhuriyet Gazetesi, en solcu türküde "Leylim leydi!"...

12 Eylül faşizmi Kürt kelimesi ile ilgili tarihi açıklamasını çoktan yapmış "Kürtlerin tarihi inkar edilerek, dağ Türkleri olduğu, karın üzerinde yürürken, ayaklarının çıkartmış oldukları "kart kurt" seslerinden dolayı kendilerine Kürt denildiği" gibi sahte tarihler yazılmaya başlanılmıştı!

İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu'na seçilen Vedat Aydın 28 Ekim 1990 tarihinde İHD Genel Kurulu'nda konuşmasını Kürtçe yaptığı için tutuklanarak Ankara Ulucanlar Cezaevine getirilmişti. Kaldı ki duruşmada da Türkçe konuşmayı kabul etmemişti. O günlerde Ulucanlar Cezaevinin 4. koğuşunda birer haftalık dönüşümlü açlık grevi yapılıyordu. Nede olsa tutukeviydi orası. Tahliye olan, ceza alan yada ilk mahkemede salıverilen insanlar çekip gidiyordu. Bu yüzden uzun süreli kararlar alabilmek güç oluyordu. Yada o günlerde oarada bulunan tutsaklar öyle düşünmüştü.

Cezaevinde kalan tutuklu sayısı her gün değişebiliyordu. Dönem dönem 1 yatakta 3 kişinin yattığı bile oluyırdu. Ulucanlar Cezaevinde revir olduğu için hastalanan ve başka başka illerde bulunan devrimci tutsaklar da getiriliyordu cezaevine. Özellikle öğrenci olaylarından sürekli öğrenciler tutuklanıyor, cezaevinin tutsak sayısı birden yükseliyor yada birden düşüyordu.

Vedat Aydın gelir gelmez açlık grevine katılmıştı. Kaldı ki Emniyette sorgudayken de yememişti bir şey. Altlı üstlü yatıyorduk Vedat ağabey ile. Vedat ağabey üst ranzada ben alta ranzada yatıyordum. Ona sürekli yurt içinden yada yurt dışından destek yazıları geliyordu. Gününün çoğunu okuyarak yada yazarak geçiriyordu. Bıyıkları yeni terlemiş biri olarak dikkatle izliyorum onu. Bir akşam oturmuş konuşurken bana şaka ile şöyle söylemişti:
-Yav nedir bu bir haftalık açlık grevi! Şunu süresiz yapalım gitsin!

Bir süre sonra tahliye olan Vedat ağabey 1991 yılı haziran ayında yapılan HEP Diyarbakır İl Kongresi'nde başkanlığa seçilmişti. 5 Temmuz'da evinden gözaltına alınmış ve 7 Temmuz'da cesedi bulunmuştu.

Bugünün Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek 1990 lı yıllarda ANAP Hükümetinde Aileden Sorumlu Devlet Bakanıydı. Hani Cumhuriyet Gazetesinden İdil Gürsel ile yaptığı röportajda "Flört Fahişelikten farksızdır" diyen Aileden sorumlu devlet Bakanı. Bu gün ise Hükümet sözcüsü ve katıldığı bir toplantıda şöyle demiş:
-Nijerya'daki Nijeryalılara Türkçeyi öğrettik, Hakkâri'dekine, Diyarbakır'dakine halan Türkçeyi öğretemedik. Devletimizin ayıbıdır, bizim ayıbımızdır...

Hani duyan, gören, okuyanda Kürtlerin yıllardan beri "Ah birileri çıksa da bize bir güzel Türkçe öğretse, ah nedir bu Türkçesizlikten çektiğimiz" diye yanıp tutuştuklarını sanacak. Bu konuşma yıllardan beri süre gelen asimilasyon çabalarının en yetkili ağızlardan birinin inkârından başka bir şey değildir!
-Kürtlere Türkçe öğretemedik!

Dünyanın en önemli gizli teşkilatları bir araya gelerek Afrika'da bir yarışma düzenlemişler. Buna göre gizli teşkilat elemanları aynı saatte ormana dağılacak ve en hızlı Aslan yakalayıp getirene ödül verilecekmiş. Kısa bir süre sonra gizli teşkilat elemanları omuzlarında Aslan ile bir bir alana dönerken bizim Türkler henüz dönmemiş. Vakit bir hayli geç olunca bütün teşkilat elemanları bizimkileri aramaya çıkmışlar. Ve kısa bir süre sonrada bulmuşlar. Bizimkiler bir zürafayı yakalamış, ağaca asmış, vücudunun değişik yerlerine de elektrik vererek konuşturmaya çalışıyorlarmış:
-Aslan olduğunu kabul et, aslan olduğunu kabul et!

Yıllardan beri ülkemizde yaşanan gelişmelerde aşağı yukarı aynen böyle! 1990 lı yılların başında Vedat Aydın Kürtçe konuştuğu için içeri atıldığında Devlet Bakanı olan Cemil Çiçek aradan yıllar geçmesine rağmen hala Devlet Bakanı! Yani bu ülkede Cumhurbaşkanlığı yada Başbakanlık hariç hemen hemen bütün görevlerde bulunmuş bir kişi! Ömrünün en az 30 yılını devletin önemli kurumlarında yönetici olarak geçirmiş bir kişi yani! Yani anlayacağınız en kötü durumunda Belediye Başkanlığı yapmış bir kişi! Geldiği nokta ise ortada:
-Kürtlere Türkçe öğretemedik!
İşte Türkiye'de ki Kürt Açılımının özeti.
Düzenleyen VeliBayrak Düzenleme Tarihi: 24-07-2010 23:15

Atlanilacak Forum:
Sayfa oluşturulma süresi: 0.07 saniye
59,430 Tekil Ziyaretçi