Ana Menü
Forum Başlıkları
En Yeni Forum Başlıkları
· Yalandan Kim Ölmüs !· REFARANDUM
· SOYGUNA HAYIR DE !
· İZ BIRAKANLAR ( Erda...
· Aslanım benim!...
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
| · İZ BIRAKANLAR ( E... | [6] |
| · BİRAN | [6] |
| · Veli Dayı... | [3] |
| · Bir Eski Zaman K... | [3] |
| · Senin , benim, on... | [3] |
En Son İncelemeler
Çevrimiçi Kullanıcılar
Üye Girişi
Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.
Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın
Anket
Tanımlanmış Anket Bulunamadı.
Kısa Mesajlar
Mesaj göndermeniz için üye olmanız gerekmektedir.
02/09/2010 08:31
Değerli Köylülerimiz,
trafik kazasında kaybettiğimiz ve bizi kedere boğan çocuklarımız için 3 Eylül 2010 ( cuma günü ) Köyüzümde 40 yemeği verilecektir. Tüm dostlarımız davetlidir. Yusuf DURGUN
19/08/2010 14:32
20 Ağustos 2010 Cuma Günü saat 12.00-13.00 arası Köyde Okulda babamız İsmail Çelik'in Yedi yemeği vardır. Tüm köylülerimiz davetlidir...
OĞLU: Can ÇELİK
17/08/2010 10:24
Köyümüzün Değerli İnsanı İSMAİL ÇELİK Köyde Hayatını Kaybetmiştir. ÇELİK Ailesinin Yakınlarının Ve Köylülerimizin Başısağolsun.
DERNEK YÖNETİMİ
10/08/2010 11:23
ZERKYONETİM:
Babamız, Dedemiz, Haydar BAYRAK'ın 1. nci ölüm yıl dönümü nedeniyle Natoyolu Cengizhan mahallesinde 15.08.2010 pazar günü saat 13.00 de yemek verilecektir. Herkes davetlimizdir..
06/08/2010 22:15
ZERKYÖNETİM: Köyümüzün önemli isimlerinden, Değerli Büyüğümüz Cuma TUNÇ'un ölüm yıldönümünde 10.08.2010 tarihinde ( Salı Günü ) Saat: 13-14 arası Zerk Köyünde Yemek verilecektir. Herkes Davetlidir
21/07/2010 23:43
ZERKYÖNETİM:
trafik kazasında Kızını, Torununu ve Eniştesini kaybeden DURGUN Ailesinin acılarını derinden paylaşıyor, başta Durgun Ailesi olmak üzere tüm köylülerimizin başı sağ olsun diyoruz...
20/07/2010 23:04
Durgun Ailesinin başı sağolsun allah sabır versin
13/07/2010 10:34
DUYURU: Köylümüz Zeynep Karagöllü'ye Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz..Tüm köylülerimizin başısağolsun...
Ankara çaltepe Köyü Derneği
Yönetim Kurulu
13/07/2010 10:32
DUYURU: Acı kaybımız Sevgili Yusuf Uçak'ın Ölüm Yıl Dönümü Nedeniyle 17.07. 2010 Cumartesi Günü Saat 13.00 de Köyde Yemek Verilecektir. Bütün köylülerimiz davetlidir..
Ali UÇAK
09/07/2010 18:39
28.05.2010 tarihinde kayıp ettigimiz Sevgili Babamız Süleyman Yenigün 11-07-2010 tarinde 40. yemeği verilercektir. TÜM KÖYLÜLERİMİZ DAVETLİDİR...Ziyar
etçi Defterini Okuyunuz
etçi Defterini Okuyunuz
Başlığı Görüntüle
Zerk Köyü Web Sitesi :: YAZARLAR :: Veli BAYRAK
|
eşek dediğin anırır!
|
|
| VeliBayrak |
Mesaj Tarihi 15-07-2010 15:07
|
|
Süper Yönetici Mesaj Sayısı: 58 Katılım Tarihi: 03.01.10 |
Veli BAYRAK EVRENSEL GAZETESİ 11.07.2010 pazar aksi yazılar velibayrakveli@gmail.com eşek dediğin anırır! Yeryüzünü kasıp kavuran kuraklık Aslan Kral yönetiminde ki ormanı da etkilemişti. Yağmur yağmıyor, dallar uzamıyor, otlar bile eskisi gibi bitmiyordu. O ağaç senin bu ağaç benim daldan dala atlayan maymunlar ne yapacaklarını şaşırmış kuru ağaç dallarının gövdesinde aç susuz yatar olmuşlardı! Hiçbir hayvan istediği gibi avlanamıyor, ot yemeyen hayvanlar ot yiyor, et yemeyen hayvanlar et yiyordu! Bu duruma en çok inekler bozuluyor kendi aralarında isyan ediyordu: -Yav arkadaş her şey aklımıza gelirdi de günün birinde koskoca ormanda ot bulamayacağımız aklımıza gelmezdi! Baksanıza herkes ot yiyor! Uzun sürerdir yönetimi elinde bulunduran Aslan Kral bu duruma çok üzülüyor, zaman zaman hayvanları meydanda toplayarak konuşmalar yapıyordu! -Saygıdeğer hayvanlar! Biliyorsunuz büyük kuraklık tüm dünyayı etkisi altına aldı! Ama görüyorsunuz aksiliklere rağmen ormanımızda hayat devam ediyor ve çok şükür kimseye muhtaç değiliz! Oysa yaşamak için bin bir badirelere katlanan küçük hayvanlar hiçte Aslan Kral gibi düşünmüyordu: -Öyle diyorsunuz ama Kralım, sırtlanlardan, leş kargalarından, çakallardan bize bir şey kalmıyor ki! Hayatında ağzına et sürmemiş hayvanlar et yer oldular! Ot deseniz bulana aşkolsun! Böylesi durumlarda Aslan Kral ormanın güvenliğini sağlayan kaplan, sırtlan, çakal, kurt ve benzeri hayvanlara işaret ediyor, onlarda duruma müdahale ederek olası isyanı bastırıyordu. Fil'in ise Aslan Kral'dan dokunulmazlığı vardı! Aslan Kral ormanda ki huzursuzluğun başına iş açacağını düşünüyordu. Durumu Fil ile paylaşmıştı. Fil kestirip atmıştı: -Git bak bakalım diğer ormanlarda durum nedir! Onlar neler yapıyorlar! Sen gelene kadarda yönetimi maymuna bırak! Maymunluk yapar hayvanları eğlendirir! İşi ne! Yönetimin kısa süreliğine de olsa maymuna geçmesi hayvanları kızdırmıştı ama solucan ortalığı sakinleştirmişti: -Neyini beğenmiyorsunuz maymunun! Tamam kıçı açık ama yakında sizinki de açılacak! Allahtan biz çıplağız da öyle bir derdimiz yok! Maymun, Aslan Kral gider gitmez hayvanları toplayarak kısa bir konuşma yapmıştı: -Sevgili hayvanlar! Serbestsiniz! Ne haliniz varsa görün! Ne bulursanız onu yiyin! Hiçbir şey bulamazsanız bir birinizi yiyin! Allahtan Aslan Kral erken dönmüştü de ormandaki hayvanlar maymuna uyup iç savaş çıkarmamıştı! Aslan Kral'ı bütün hayvanlar sevinç içerisinde karşılamıştı! Arızlar vızlamış, atlar kişnemiş, kurtlar ulumuş, köpekler havlamıştı! Aslan Kral hayvanlara hitaben bir konuşma yapmıştı: -Ey hayvan oğlu hayvanlar! Siz nasıl hayvansınız! Siz nasıl yaratıksınız! Yav siz de hiç merak yok mu? Şu ormanın etrafında neler var, şu dağın ardında kimler var, dünyada neler oluyor neler bitiyor!.. Tüm hayvanlar şaşırıp kalmıştı! Tamam Aslan Kral kızardı, bağırırdı ama hiç bu kadar hakaret etmezdi! Meğer çevre ormanda ki Aslan Kral'lar kendisine böyle aklı vermişlerdi: -Hayvanları aşağıla! Bağır çağır hakaret et! Onlardan yapamayacakları şeyleri iste! Böylece kendilerine bir meşgale bulurlar ve örgütlenmeye fırsat bulamazlar! Aslan Kralı dinleyen hayvanlar korkudan etrafa dağılmaya başlamışlardı. Her biri bir dağın ardına gitmişti! Akşama doğru bütün hayvanlar yorgun argın ormana dönmüşlerdi. Ama eşek dönmemişti! Bir gün, bir hafta, bir ay, bir yıl aradan beş yıl geçmişti ama eşek dönmemişti! Bu süre içerisinde hayvanlar her gün sabahtan çıkıyor akşama doğru ormana dönüyor, gördüklerini duyduklarını Aslan Krala rapor ediyordu. Çoğu hayvan eşek gibi kayıp olmamak için fazla uzağa gitmiyordu. Beşinci yılın sonuna doğru eşek yorgun argın ormana geri dönmüştü. Başta Aslan Kral olmak üzere bütün hayvanlar buna çok sevinmişlerdi! Aslan Kral sormadan eşek anlatmaya başlamıştı: -Sorma Kralım! Şu dağın ardında bir dağ var! O dağın ardında başka bir dağ daha var! Öyle diye diye onlarca dağın ardına bir yere gittim! Koskoca bir ülkeydi orası ve insanlar yaşıyordu! Bir süre etrafı gezdim onları tanımaya çalıştım. Orası da burası gibi Krallık ile yönetilmiyor! Seçimle iş başına geliyor yöneticiler. Günün birinde seçimler yapıldı ve halk yönetici olarak beni seçti! Bütün orman nefesini tutmuş eşeği dinliyordu! Seçim sözcüğü Aslan Kralın pek hoşuna gitmemişti ama doğrusu o da meraklanmıştı: -İyide eşek, neden döndün peki! Niye döndün! Eşek, Aslan Kralın gözüne "keşke bu soruyu hiç sormasaydın" der gibi bakmıştı: -Tekrar aday oldum bu kez seçilemedim Kralım! Eşek olduğumu anladılar! -Peki ama nasıl analdılar? -Anırdım! Rivayet odur ki bütün hayvanlar "İnsanlar bizi de seçer ve yönetici yapar" diyerek eşeğin yaptığı gibi öykümüzde ki ormandan yeryüzüne dağılmışlardır! Oysa insanlar eşeğin yönetiminden büyük dersler çıkarmış ve o günden sonra kendilerini ancak kendileri gibi insanların yönetebileceğini anlamışlardır. Düzenleyen VeliBayrak Düzenleme Tarihi: 15-07-2010 15:13 |
|
|
|
| Atlanilacak Forum: |